Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Музейни служители ще разказват истории за Жеравна с публикации в социалните мрежи

24 юни 2024 09:21, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 183
Музейни служители ще разказват истории за Жеравна с публикации в социалните мрежи

Служителите на Исторически музей – Котел, музейни експозиции Жеравна започнаха да публикуват разнообразна информация в своя собствена институционална страница в социалните мрежи. Страницата е активна и вече може да бъде намерена под името: „Музеи Жеравна“.

Тя е предназначена за настоящи и бъдещи посетители не само на музейните експозиции, но и за всички гости на балканското село.

От музейните обекти в родното село на Йордан Йовков информират, че страницата им ще предлага както интересни сведения за Жеравна, така и такива за околните населените места.

За няколко дни страницата „Музеи Жеравна“ събра над 100 последователи, а споделянията на публикуваните статии, не закъсняха. За тях се използват достоверни източници като архивни документи, вестници и снимки. След всяка публикация се посочват и имената на авторите, предоставили снимков материал, ако той не е от фонда на експозициите към Исторически музей – Котел.

Първата публикация в страницата „Музеи Жеравна“ дава информация за Старото класно училище (бел. ред Днешна художествена галерия “Христо Тодоров”). За нейното съставяне е използван цитат от книгата на Ана Нягулова “Родовата памет на Жеравна” и снимка на Николай Димитров.

Страницата на музейните експозиции в Жеравна може да бъде посетена на следния линк: https://www.facebook.com/muzeums.zheravna

Община Котел