Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.07.2024 г.

11 юли 2024 14:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 300
ОД МВР - Сливен

Сливен: На 10 юли, в 21,25 часа, на бул. „Ст. Стамболов“ в град Сливен, полицейски патрулен екип спира лек автомобил „Пежо“, управляван от жена на 20 години от град Сливен. Извършена е проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство. Уредът е отчел положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство.

____________________________________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 141 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 32 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 10 протокола за предупреждение.

 

Направени са 116 проби за употреба на алкохол и 1 за употреба на наркотици.

 

Настъпили са 3 пътни произшествия без пострадали, възникнали на територията на РУ-Сливен. Взето е отношение по ЗДвП.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при 1 от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /4/, РСПБЗН-Нова Загора /2/, РСПБЗН-Котел /2/ и РСПБЗН-Твърдица /1/.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар във вила, намираща се в местността „Моллова гора“ край град Сливен. Сигналът е получен в 13,26 часа на 10 юли. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 50 кв. м. покривна конструкция, Домашно имущество, черна и бяла техника. Спасена е сградата. 64-годишният собственик е приготвял зимнина с открит огън.