Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква "Св. Архангел Михаил" в кв. Козарево, Твърдица

17 юли 2024 10:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 247
Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква

Църквата „Свети Архангел Михаил“ е олицетворение на козаревския порив за свободата на духа. Тя е построена със силата на вярата и щедрата дарителска ръка на миряните, които през годините са допринесли и допринасят за славата и в него оставят частица от себе си. Ние трябва да благодарим, да славим и да не забравяме. Църквата устоява във времето и на природните превратности, за да ни внуши колко важно е да съхраним символите на будния възрожденски козаревски дух.

180 годишната ни църква извисява величествения силует на светите Архангели. По този повод пожелавам здраве и целомъдрие на всички нас, които с Христова вяра и родолюбие в душите си прекрачваме църковния праг. Нека да запазим и възстановяваме сградата на църквата, но и духовно да се съхраним.

Нека бъдем живите камъни на този храм, на църквата, която постоянно се изгражда.

И нека камбанният звън пробужда светли мисли, и не заглъхва никога…

Благодарим на Високо Преосвещенство Митрополит Киприан!

Община Твърдица

Снимки

Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква Тържествено отбелязване на 180 години от създаването на Църква