Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.07.2024 г.

25 юли 2024 10:22, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 дни, брой четения: 168
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 24.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 25.07.2024 Г.

 

Сливен: 33-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „БМВ“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 24 юли в района на местност Хисарлъка по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: Тази сутрин в 06,30 часа е възникнало пътно произшествие на път І-7 в посока кръстовище „Петолъчка“. При спускане към село Мокрен лек автомобил „Фиат“, управляван от водач на 72 години, жител но община Омуртаг, е навлязъл в насрещната пътна лента и се е ударил в товарен автомобил. От произшествието на място е починал водачът на лекия автомобил. Затворено е движението в района на произшествието до приключване на процесуално-следствените действия. Екипи на пътна полиция регулират движението, което се пренасочва по обходни маршрути, обявени на ел. страница на АПИ- кръстовище „Петолъчка“-Пъдарево-Сунгурларе-Садово-Медвен-Градец-Котел и Сливен-Ичера-Градец-Котел.

___________________________________________

 

В дните от 19 до 22 юли в ОДМВР-Сливен са съставени 89 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 27 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 4 протокола за предупреждение.

 

Направени са 87 проби за употреба на алкохол и 2 за наркотици.

 

Регистрирани са 2 пътни произшествия без пострадали на територията на РУ-Сливен. Едното произшествие е станало на кръстовище с улици „Сергей Румянцев“ и „П. Яворов“ в град Сливен. Водачът, причинил пътното произшествие, е напуснал мястото на инцидента, като впоследствие е установен и е взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 3 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН- Сливен /1/ и РСПБЗН-Котел /1/. Оказана е техническа помощ при един от сигналите- пътно произшествие между два леки автомобила, без пострадали, в района на км.273.