Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Празник на св. Параскева в с. Равда

26 юли 2024 16:02, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди около 1 месец, брой четения: 1535
Празник на св. Параскева в с. Равда

На 26 юли светата Православна Църква почита паметта на света прпмчца Параскева Римлянка.

По случай празника Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений възглави архиерейската света Литургия в храма, посветен на св. Параскева в с. Равда.

С владиката съслужиха: ст. ик. Божидар Желев - председател на храма, свещ. Атанас Чулаков - духовен надзорник, свещ. Димитър Петрушев, свещ. Рафаил Комитов и свещ. Серафим Димитров.

Още в ранни зори храмът се изпълни с боголюбиви християни, които с едно сърце и една уста припяваха заедно с певците литургичните песнопения и изповядаха Символа на вярата и Господнята молитва „Отче наш...“.

На св. Литургия присъстваха: кметът на община Несебър г-н Николай Димитров и кметът на с. Равда г-н Андон Бакалов.

В края на службата Сливенският митрополит Арсений честити празника и произнесе вдъхновено слово за равноангелския подвиг на св. прпмчца Параскева Римлянка и отличи с офикия “протойерей” духовния надзорник свещ. Атанас Чулаков.

Снимки

Празник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. РавдаПразник на св. Параскева в с. Равда