Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Илинден в с. Индже войвода

20 юли 2024 19:48, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди около 1 месец, брой четения: 1081
Илинден в с. Индже войвода

На 20 юли Св. Църквата чества св. пророк Илия. По този повод Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений възглави архиерейска света Литургия в храма, посветен на великия Божий угодник в Странджанското село Индже войвода.

С архиерея съслужиха: ст. ик. Емилиян Михайлов - архиерейски наместник на Бургаска духовна околия, ст. ик. Николай Димитров - старши епархийски съветник, ст. ик. Петър Василев и свещ. Симон Димитров - председател на храма.

Песнопенията изпълниха: свещ. Атанас Чулаков - духовен надзорник, г-н Иван Млечков - секретар на Сливенска света Митрополия и г-н Александър Учиков.

На службата присъстваха: кметът на община Созопол г-н Тихомир Янакиев, кметът на Малко Търново г-н Илиян Янчев и кметът на селото г-н Атанас Спасов.

Храмът се изпълни с християни, дошли по призива на митрополит Арсений, да се помолят на св. пророк Илия за помощ в бедствените пожари на територията на Сливенска епархия и цяла България.

Благочестивите миряни с едно сърце и уста казаха Символа на вярата и Господнята молитва „Отче наш...”, и със смирение и любов отправяха молитви към Всеподателя.

В края на светата Литургия Митрополит Арсений припомни на събралите се в храма миряни живота и делата на всеславния Илия и тяхното значение като пример за благодатен живот днес.

След св. Литургия владиката със свещениците отслужи молебен в местността св. Илиян над селото, където празникът завърши с народно веселие, организирано от кмета на селото.

Снимки

Илинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войводаИлинден в с. Индже войвода