Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Затварят временно утре движението по централни булеварди в Сливен заради Международната колоездачна обиколка на България

27 август 2024 15:01, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 дни, брой четения: 329
Затварят временно утре движението по централни булеварди в Сливен заради Международната колоездачна обиколка на България

Затварят утре временно движението по централни булеварди в Сливен заради 71-ата Международна колоездачна обиколка на България. За поредна година градът е включен като етап от престижния колоездачен турнир от неговото възобновяване преди четири години, съобщават от Община Сливен.

 

Състезателите ще бъдат посрещнати в града на 28 август, сряда. Очаква се утре колоната от участниците да премине през пътен възел „Петолъчката“ около 16:00 ч. Тя ще продължи към селата Мокрен, Градец, Ичера, ще премине през „Чуката“, връх Българка и ще се спусне към местността Абланово. Състезателите ще бъдат следвани от автомобил на сектор „Пътна полиция“, който ще възстановява поетапно движението след преминаване на колоната.

 

В рамките на града състезателите ще преминат по ул. „Елисавета Багряна“, Новоселски мост, улиците „Г. С. Раковски“, „Антим I“ „Михаил Колони“, бул. „Ген. Скобелев“, кръстовището с кръгово движение по посока бул. „Цар Симеон“ и бул. „Цар Освободител“ – до сградата на Общината, където ще бъде и финалът на етапа, около 17:40 ч.

 

Петият и последен етап на обиколката Сливен – Габрово ще стартира на 29 август, около 14:30 ч. пред Община Сливен. От същия час, ще бъдат затворени за движение следните участъци в града: булевардите „Цар Освободител“ – до сградата на Общината, „Цар Симеон“, Дамарски мост. Колоната ще продължи по пътя в посока към кв. „Речица“ и главен път I-6 – посока гр. Казанлък. Движението ще бъде възстановено поетапно след преминаване на колоната.

 

Международната колоездачна обиколка на България започна на 25 август и ще продължи до 29 август. В нея тази година участват общо 22 отбора, от които четири български и осемнадесет чуждестранни, а общият маршрут е с дължина над 780 км.

Източник: БТА Сливен
Кореспондент на БТА в Ямбол Мира Безус
Снимка: Минко Чернев/БТА