Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 29 август 2024 г. Общински съвет Нова Загора проведе своето петнадесето заседание

30 август 2024 09:41, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 дни, брой четения: 136
На 29 август 2024 г. Общински съвет Нова Загора проведе своето петнадесето заседание

В хода на заседанието бяха разгледани и гласувани: Предложение относно Наредба за допълнение на Наредба за обществения ред и ползването на публичната собственост на територията на община Нова Загора; Предложение относно Наредба за изменение и допълнение на Наредба за символите, почетните значи и звания на община Нова Загора и Предложение относно включване на общински детски градини и училища в списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025г. Приети бяха Отчета за дейността на Общински съвет Нова Загора за периода 01.01.2024г. - 30.06.2024г. и Годишният финансов отчет на МБАЛ „Света Петка Българска“ ЕООД, гр. Нова Загора за 2023г.

Местният управителен орган одобри Общинска програма „Финансово подпомагане на обучаващи се в системата на здравеопазването“, която има за цел да подпомага финансово студенти по медицина, обучаващи се за лекари и за специалисти по здравни грижи (медицински сестри и акушерки), за да задоволи потребностите от лекари, медицински сестри и акушерки в системата на общинското здравеопазване. Предоставянето на финансовата подкрепа е срещу задължение получилото я лице, след завършването на образованието си да работи в МБАЛ „Света Българска“ ЕООД, гр. Нова Загора за срок, не по-малък от срока, през който е получавало подкрепата. Съгласно Правилата за условията за отпускане на финансови средства по Общинската програма, документите на кандидатите за финансово подпомагане се разглеждат от комисия, назначена от кмета на Oбщина Нова Загора.

След изчерпване на дневния ред и дадената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на Общински съвет Нова Загора Константин Тачев закри заседанието.

Община Нова Загора