Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие

30 август 2024 10:32, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 дни, брой четения: 167
pixabay.com

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожара без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /3/ и Твърдица /1/, Нова Загора /1/ и Твърдица /1/.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Твърдица са оказали помощ на пострадало 15-годишно момче в района на бившите рудници край село Сборище. Сигналът е получен в 09,45 часа на 29 август. Същата сутрин група момчета от село Сборище са тръгнали на разходка в планината над селото, като са се движили по труднопроходим горски терен. 15-годишното момче пада и си наранява крака, вследствие на което му е било трудно да се придвижва. На място при пострадалия са пристигнали пожарникари и медицинско лица от ФСМП-Твърдица. Момчето е пострадало на пешеходно разстояние над час от селото, което допълнително е затруднило спасителните екипи. В пренасянето на детето се включва и служител на РСПБЗН-Твърдица, който по това време не е бил на работа. С личния си високопроходим автомобил той успява по странични пътища да стигне максимално близо до пострадалия и да го свали до линейката. Детето е откара за оказване на медицинска помощ със съмнение за фрактура на крака.

 

На 29.08.2024 г. в 10,22 часа, в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за пожар в автобус на Пътнически превози. Инцидентът е станал в село Гергевец. Няма пострадали. Автобусът се запалва по време на движение, вследствие на техническа неизправност.

Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен.