Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Втори Общоградски поход до Кръста на Бармук баир ще се състои на 14 септември

09 септември 2024 13:34, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 233
поход

Втори Общоградски поход до Кръста на Бармук баир ще се състои на 14 септември /Кръстовден/. Тази година събитието е под мотото „По пътя на вярата в Сливенската малка Света гора“.

Сборният пункт е в 9 часа от площад „Хаджи Димитър“. Маршрутът ще продължи към храм „Света Богородица“, където след поклонение, походът ще се отправи към параклис „Свети Георги“, намиращ се в едноименната местност на Бармук баир. Подготвените планински туристи ще продължат към кръста на върха за отбелязване на Кръстовден. В 11 часа е организиран празник „Въжеландия“ в местността Свети Георги. Там представители на Детски туристически клуб и Планинска спасителна служба ще изненадат посетителите със забавни игри и демонстрации за малки и големи.

Организатори на събитието са Туристическо дружество „Стоте войводи“, съвместно с Народно читалище „Христо Смирненски“, квартал „Република“, Дарителски клуб „За местността Свети Георги“ и Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“, с подкрепата и партньорството на Община Сливен.

Организаторите посочват, че през 2023 година в похода са се включили над 100 души, като очакванията са тази година те да бъдат повече.