Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Безплатно кастриране на дворни кучета и котки ще се извършва от 20 до 23 септември в Сливен

09 септември 2024 15:02, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 306
Безплатно кастриране на дворни кучета и котки ще се извършва от 20 до 23 септември в Сливен

Безплатно кастриране на дворни кучета и котки ще се извършва от 20 до 23 септември в Сливен, съобщиха от общинския пресцентър. Организатори на акцията са Animal Spay/Neuter International.

 

Записванията стават предварително на телефон 0887 775 071 на 14 и 15 септември от 14:00 до 16:00 часа или до запълване на квотата.

 

Кампанията е благотворителна. Целта е ограничаване популацията на бездомни животни. Инициативата за безплатна кастрация на бездомни животни се организира периодично в община Сливен, като последната беше през март, т.г.

 

С решение на Общинския съвет в Сливен през 2021 г. бяха приети Програма и план на действие за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Сливен за периода 2021 - 2025 г. Основна цел е установяване на дългосрочни и ефективни мерки, които ще доведат до овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Сливен чрез прилагане на механизми за ефективен контрол и намаляване на популацията на безстопанствените кучета на територията на общината, предвидени в българското законодателство, и повишаване културата на отглеждане на домашни кучета и насърчаване на тяхната кастрация и регистрация.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА