Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Зрелищна демонстрация на специализирана техника по време на „Седмицата на пожарната безопасност“

11 септември 2024 11:50, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 294
Зрелищна демонстрация на специализирана техника по време на „Седмицата на пожарната безопасност“

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен отбелязва „Седмицата на пожарната безопасност“ и своя професионален празник- 14 септември, с редица професионални прояви и събития.

От 9 до 15 септември в Регионалните служби „ПБЗН“ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица се провеждат дни на отворените врати, беседи с деца, разкрити са приемни за граждани и са предвидени демонстрации на уменията на пожарникарите и специализираната техника, която използват при пътни произшествия и в борбата с огнената стихия.

 

Утре, 12 септември, на атракционната площадка при северния вход на стадион „Хаджи Димитър“, от 10,00 до 12,00 часа Районната служба „ПБЗН“-Сливен ще демонстрират спасителна дейност при пътно произшествие и специализирани действия при гасене на пожари. Демонстрацията включва използване на техника за изваждане на хора от катастрофирал автомобил и различни гасителни техники.

 

Пожарникарите от РСПБЗН-Сливен канят гражданите и гостите на града да наблюдават специално подготвената за целта демонстрация.