Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Празник на Община Средец и освещаване на нов храм

22 септември 2024 14:26, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди 3 седмици, брой четения: 198
Празник на Община Средец и освещаване на нов храм

На 22 септември, 1 Неделя след Неделя подир Въздвижение, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений извърши освещаването на новия храм в гр. Средец, посветен на Успението на Пресвета Богородица, и възглави светата Литургия.

С митрополита съслужиха: архимандрит Максим - духовен надзорник при Пловдивска света митрополия, духовните надзорници - ик. Панайот Сотиров и ик. Атанас Чулаков, свещ. Дамян Плачков - председател на храма и пловдивският митрополитски протодякон Илиян Александров.

Песнопенията бяха изпълнени от пловдивския митрополитски хор „Св. ап. Ерм“ с диригент протопсалт Георги Радев.

Новият храм се изпълни с миряни от града и околията. Всички с едно сърце и уста изповядаха Символа на вярата и Господнята молитва.

Сред официалните гости на празника бяха: кметът на Община Средец инж. Иван Кичев и председателят на Общинския съвет г-н Динко Цъцаров.

Митрополит Арсений се обърна с архипастирско слово за значението и предназначението на храма, като подчерта необходимостта по-често да се посещава, тъй като е особено място на Божието присъствие на земята.

Поради особена ревност в изпълнението на своята пастирска дейност владиката отличи с офикия „протойерей“ отец Дамян Плачков - председател на църковното настоятелство при храма.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от протодякон Илиян Александров.

Снимки

Празник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храмПразник на Община Средец и освещаване на нов храм