Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев при откриването на Есенен театрален салон: Общината ще продължи да подкрепя изкуството

25 септември 2024 11:02, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 седмици, брой четения: 238
Есенен театрален салон

Сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“-Сливен отново е домакин на едни от най-впечатляващите постановки, изиграни от талантливи и обичани актьори у нас през годините. Във вторник вечерта кметът Стефан Радев откри Есенния театрален салон за 2024 година.

„Щастлив съм, че за поредна година се осъществява едно чакано събитие в нашия град – Есенен театрален салон. В него ръководството на Драматичен театър „Стефан Киров“ ни среща с едни от най-вълнуващите постановки, играни в България. Представят се заглавия, които ни провокират и ни карат да се замислим. Това всъщност ни връща към същността на театъра. Община Сливен ще продължи да подкрепя изкуството и в частност театъра. Пожелавам на всички много приятни мигове с репертоара, който са ни подготвили домакините“, каза в приветствието си кметът Радев.

Вълнението си не скри директорът на театъра Радост Костова. Тя благодари за подкрепата, която Община Сливен оказва на ДТ „Стефан Киров“ и подчерта, че без това партньорство събитието не би могло да се случи.

„Надявам се, че селекцията, която сме направили от театрални постановки, ще ви развълнува така, както нас. Подборът ни е свързан с жанрово разнообразие, поставяне на различни теми, които провокират, а не са комфортни. Това е смисълът на театъра. И към това се стремим в рамките на Есенен театрален салон. Разбира се, трябва да подчертая, че той съществува от много години. Това никак не би било възможно без подкрепата на Община Сливен. В това няма куртоазия, няма и протокол. Това е самата истина, ако говорим за рентабилност. Но не това е важното. Важна е аудиторията. Важно е да напомняме какво е театърът и без тази подкрепа, подчертавам, Есенен театрален салон не би бил възможен. Затова искам да отправя своята благодарност към Община Сливен, че подкрепя събитието и се надявам това да продължи“, заяви Радост Костова, която е носител на „Аскеер“ през 1993 година и на много други национални награди.

След откриването на Есенния театрален салон вечерта продължи с криминалния психологически трилър „Съмнение“ от Джон Патрик Шанли, поставен от Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. В постановката участват Калин Врачански, Станка Калчева, Христина Джурова, Радена Вълканова.

Театралният фестивал продължава на 1 октомври с постановката на Младежки театър „Николай Бинев“ „Опасни връзки“. Участват Александър Димов, Рая Пеева, Мариана Миланова, Ния Кръстева, Владислав Стоименов, Мелани Младенова, Александра Свиленова.

На 4 октомври зрителите могат да се насладят на премиерата на „Пепеляшка“ на ДТ „Стефан Киров“. Участват Димитър Марков, Вяра Начева, Габриел Петков, Наталия Георгиева, Марио Топалов, Яна Георгиева, Самуела-Ивана Церовска.

На 8 октомври сливенският театър ще посрещне актьорите Владимир Пенев и Павлин Петрунов с участието им във „Великденско вино“ на Народен театър „Иван Вазов“.

Есенният театрален салон ще приключи с „Оскар и розовата дама“ на театър 199 „Валентин Стойчев“ на 17 октомври. В ролите влизат Мария Стефанова и Радина Боршош.

Снимки

Есенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салонЕсенен театрален салон