Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.09.2024 г.

26 септември 2024 10:21, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 261
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 25.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 26.09.2024 Г.

 

Разкрити престъпления и установени нарушения по време на специализирана полицейска операция в Сливенско. Извършени са проверки и контрол по всички направления на дейност от служители на ОДМВР-Сливен, съвместно с екипи на Зонално жандармерийско управление-Бургас, сектор Специални тактически действия и служители на РДГ-Сливен. Проверени са 791 лица, 544 превозни средства, 14 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 24 заложни къщи, 51 питейни и увеселителни заведения, 61 търговски и други обекти, 6 автомарги и депа.

На територията на РУ-Котел са извършени проверки със служители на РДГ за нерегламентиран превоз и съхранение на дървен материал и дърва за огрев- установен е случай на превоз на дърва, немаркирани с КГМ и непридружени с превозен билет. Задържано е непълнолетно момче за кражба на вещи от жилище в кв. „Изток“ в град Котел.

На територията на РУ-Нова Загора са задържани извършителите на кражби на вещи от части домове в селата Караново и Брястово, както и извършителите на кражба на неголяма сума пари от незаключен лек автомобил в град Нова Загора и повреждане на ограда на детска площадка в село Караново.

На територията на РУ-Твърдица са задържани извършителите на две кражби на мобилни телефони и кражба на велосипед от имот в село Сборище. Образувано е бързо производство за управление на лек автомобил с прекратена регистрация.

На територията на РУ-Сливен са разкрити три кражби на пари и вещи от части домове в квартал „Надежда“ в град Сливен. Извършителите са задържани. Образувани са досъдебни производства.

По време на операцията е осъществен контрол по пътна безопасност. Съставени са 95 акта, 119 фиша и 22 ел. фиша за скорост.

 

 

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 99 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 40 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 4 протокола за предупреждение.

 

Направени са 74 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици.

 

Регистрирано е едно пътно произшествие без пострадали на територията на РУ-Сливен. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РДПБЗН –Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от РСПБЗН-Нова Загора /2/ и РСПБЗН-Твърдица /1/.

 

На 25 септември, в 13,21 часа, в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за пожар в смесена овощна градина, лозов масив и сухи треви в землището на село Глуфишево. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са 1 декар овощна градина и 1 декар лозе. Спасени са 2 сгради. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън- запалени сухи треви в близост до овощната градина.