Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

След подкрепата на Общината сливенският баскетбол се завръща с мачове от „А“ група за мъже

26 септември 2024 12:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 седмици, брой четения: 223
Sesiq

След дългогодишна пауза Баскетболен клуб „Сливен Баскет“ се завръща в националната баскетболна лига. За това информираха от спортния клуб. Подготовката и участието на състезателите в мачове от „А“ група за мъже станаха възможни благодарение на дарените от Община Сливен средства в размер на 100 хил. лв. за нуждите на клуба. Предложението за дарение бе внесено от кмета Стефан Радев и бе прието с решение на Общинския съвет през месец юли т.г.

В тази връзка, на днешната редовна сесия на местния парламент общинският съветник Станимир Комбалов, познат още като един от успешните баскетболисти от миналото, използва случая да благодари на ръководството на Общината и на своите колеги, че са подкрепили важно за спортните традиции на Сливен решение.

Официалното представяне на отбора за новия сезон ще се състои в 29 септември, неделя, в спортна зала „Васил Левски“. Сливенските състезатели ще премерят сили и в контролна среща с ямболския клуб „Олимпия“. Началото е обявено за 16 ч. Входът е свободен.

„Сливен Баскет“ е приемник на славния клуб БК „Сливен”, закрит през 2010 г. Спортната му дейност е насочена главно към деца и подрастващи. Създал е много баскетболисти, които са взели участие във всички възрастови национални надпревари. Някои от тях прославят страната ни в мъжкия национален отбор и до днес. Клубът има много медали от финали на подрастващи, два пъти е отбор на годината на Сливен през - 2016 и 2017 г.