Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още един празничен концерт, изложба, премиера на книга и спортен турнир в програмата на Община Сливен за Димитровден

08 октомври 2024 13:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 223
Dimitrovden

По традиция всяка година месец октомври в Сливен преминава под знака на празника на града – Димитровден. Различни по характер събития ще имат възможност да посетят жителите и гости на Сливен. В тази връзка Община Сливен допълни празничната програма с още няколко прояви.

Сред тях е Държавният отборен шампионат по спортна акробатика за Купата на България. Домакин на турнира е Сливенският клуб по акробатика „Стефан Данчев“. Надпреварата ще се проведе в зала „Васил Левски“ в дните от 20 до 24 октомври.

Изложба-портрети на „Бележити възрожденци от Сливенския край“ също е включена в програмата за Димитровден. Експозицията представя Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ на 21 октомври. Творенията са дело на художника Петър Станимиров. Събитието е планирано да започне от 16 ч.

Акцентите от програмата са допълнени с честване на 190 години на текстилната индустрия на 23 октомври в Сливен. В 11 ч. на различни паметни места и знаци, свързани с Добри Желязков-Фабрикаджията, ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност.

Същия ден, във фоайето на зала „Сливен“, ще се състои премиера на книгата „Зимна бреза“ на носителя на наградата „Добри Чинтулов“ за 2013 г. – поетът Деньо Денев. Началото е от 17.30 ч.

Денят ще завърши с празничен концерт на съставите при сливенския Военен клуб. Началото е от 18.30 ч. в залата на Военния клуб.

Окончателният вариант на празничната програма на Община Сливен за Димитровден се съдържа в прикачения по-долу файл:

Файлове

Programa_Dimitrovden [44.0KB]

Microsoft Word Document