Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Директорът на Държавното горско стопанство в Ямбол Борислав Цвятков е отстранен от поста си за нарушения

17 октомври 2024 13:05, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 13 часа, брой четения: 150
Директорът на Държавното горско стопанство в Ямбол Борислав Цвятков е отстранен от поста си за нарушения

Директорът на Държавното горско стопанство (ДГС) „Тунджа“ в Ямбол инж. Борислав Цвятков е отстранен от длъжност заради констатирани нарушения. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП).

 

На този етап от ЮИДП отказват да оповестят повече подробности относно конкретната причина за уволнението "до окончателното приключване на административните процедури по него". След като те бъдат завършени, директорът на ЮИДП инж. Димчо Радев ще даде необходимата подробна информация по казуса, допълниха оттам.

 

Борислав Цвятков бе назначен като директор на ДГС „Тунджа“ през септември 2022 година.

 

Потърсен за коментар от БТА, Цвятков посочи, че "всичко е нагласено". По думите му проверката е направена по време на лов за хищници в местността Ливадките край Твърдица, като той е имал разрешително за лова от концесионера. В издадения констативен протокол след проверката е записано, че няма отстрелян дивеч, твърди Цвятков.

 

"Нито имам съставен акт. Срещу констативния протокол аз съм подал възражение към Регионалната дирекция по горите. Имам 28 години стаж в системата, знам какво е бракониерство. Няма отстреляно животно, изобщо не сме стреляли, всичко е скалъпено", посочи още той.

 

"Всичко е нагласено, нито има отстрелян дивеч. Просто беше пушката на задната седалка, оставена в калъф, но незатворен. Проверяващите не бяха със служебна кола. Преди това ги видях в една хижа с други хора, които най-вероятно са поръчали това. На някого съм неудобен най-вероятно", коментира още Борислав Цвятков.

 

Цвятков посочи, че към момента няма образувано досъдебно производство за бракониерство срещу него и от 8 октомври е назначен за заместник-директор на Държавното горско стопанство в Айтос.

Източник: БТА Сливен
Кореспондент на БТА в Ямбол Мира Безус
Снимка: Мира Безус, БТА