Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриване на XIII Национален фестивал на детската книга

10 май 2011 13:08,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1051

Днес, 9.05.2011 г., областният управител г-н Марин Кавръков присъства в Драматичен театър „Стефан Киров” на официалната церемония по откриването на ХІІІ Национален фестивал на детската книга.

Гости на откриването бяха народният представител от ПП ГЕРБ г-жа Десислава Танева, председателят на общински съвет Сливен г-жа Мария Григорова, общинският съветник г-н Иван Петров, много граждани и ученици.

Фестивалът се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – гр. Сливен с подкрепата на Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, Ротари клуб – Сливен, най-големите детски издателства.

Националният фестивал на детската книга е уникално явление в културния живот на страната. Целта на организаторите е да се даде възможност на всички участници в процеса на създаването и разпространението на детската книга, както от България така и от други страни, да се срещат ежегодно и да обсъждат състоянието и бъдещето на детското книгоиздаване, да очертават проблемите, които стоят пред тях, да набелязват пътища за засилване на интереса на децата към книгата и четенето, в конкуренция с новите мултимедийни продукти. Не на последно място да се провокира въображението и творчеството на децата.

От 14 часа областният управител взе участие в кръглата маса с международно участие на тема „Развитие на детската илюстрация и влиянието и върху детското четене”.