» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Откриване на XIII Национален фестивал на детската книга

10 May 2011 13:08,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1063

Днес, 9.05.2011 г., областният управител г-н Марин Кавръков присъства в Драматичен театър „Стефан Киров” на официалната церемония по откриването на ХІІІ Национален фестивал на детската книга.

Гости на откриването бяха народният представител от ПП ГЕРБ г-жа Десислава Танева, председателят на общински съвет Сливен г-жа Мария Григорова, общинският съветник г-н Иван Петров, много граждани и ученици.

Фестивалът се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – гр. Сливен с подкрепата на Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, Ротари клуб – Сливен, най-големите детски издателства.

Националният фестивал на детската книга е уникално явление в културния живот на страната. Целта на организаторите е да се даде възможност на всички участници в процеса на създаването и разпространението на детската книга, както от България така и от други страни, да се срещат ежегодно и да обсъждат състоянието и бъдещето на детското книгоиздаване, да очертават проблемите, които стоят пред тях, да набелязват пътища за засилване на интереса на децата към книгата и четенето, в конкуренция с новите мултимедийни продукти. Не на последно място да се провокира въображението и творчеството на децата.

От 14 часа областният управител взе участие в кръглата маса с международно участие на тема „Развитие на детската илюстрация и влиянието и върху детското четене”.