Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА ДЕЙСТВИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА 2011-2020Г.

11 май 2011 11:31,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1104

На 11 май в световен мащаб стартира инициатива на ООН, свързана с безопасността на движението. Като подкрепя безрезервно решението на Организацията на обединените нации, и в съответствие с националните задачи през Десетилетието, областният управител г-н Марин Кавръков призовава жителите на област Сливен:

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 

Нека всички ние - според своя професионален опит и позиция в обществото, работим непримиримо за опазване на най- ценното - човешкия живот и здраве. Нека през годините на Десетилетието докажем, че заедно можем да спасим живота на десетки хора, да съдействаме за ограничаване и намаляване на жертвите на пътнотранспортните произшествия на територията на нашата област!

Фактите в световен мащаб са потресаващи: Над 1.3 милиона загиват по пътищата всяка година. Други 50 милиона получават наранявания, а много от тях остават инвалиди за цял живот. Травмите от пътно-транспортните произшествия са причина №1 за смъртността на младите хора. Икономическите загуби в резултат на катастрофи надвишават стотици милиарди долари годишно.

Прогнозата е, че ако не се предприемат адекватни и решителни мерки, през 2020 г. жертвите ще надминат 1.9 милиона. А голяма част от инцидентите могат да бъдат предотвратени.

В България всяка седмица загубват живота си над 15 човека и над 150 получават тежки наранявания. Необходими са ни повече толерантност, уважение, предвидливост, внимание и опит, за да намалим грешките, които водят до безсмислени нещастия на пътя. В партньорство всички ние - представители на държавните институции, общинските структури, неправителствените организации, частния сектор и гражданското общество можем да сторим това.

Нека още по-внимателно се вгледаме в поведението си като водачи, пешеходци и пътници, като родители, организатори, проектанти и администратори, защото сигурността е споделена отговорност.

Нека положим усилия за формирането на нова култура на безопасност, за безопасна пътна инфраструктура, за безопасни автомобили.

Нека работим заедно за опазване на най- ценното – човешкият живот!