» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител посрещна представителите на 10 страни, участващи в ХV Международен детски фолклорен танцов фестивал

25 May 2011 14:13,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1199
снимка

Днес, 25.05.2011 г., от 11.30 часа в заседателната зала на областна администрация областният управител посрещна представителите на 10 страни, участващи в ХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. Срещата е традиционна и всяка година областния управител приветства малките танцьори и техните ръководители. Той ги увери, че по време на пребиваването си в Сливен ще се срещнат много нови приятели и пожела след години същите тези деца когато пораснат пак да го поканят на тридесетия международен фестивал вече като ръководители на детските състави. Областният управител благодари на децата и техните ръководители, че с толкова много ентусиазъм пазят традиците на своите държави. Доказателството днес е, че всяко дете е облечено с традиционна за своята страна носия и всеки един участник е посланик на своята държава. Чрез танцовите си умения всички вие ще представите пред сливенската общественост богатото културно наследство на своя народ.

Малките танцьори получиха от г-н Кавръков подаръци, които ще им напомнят за Сливен и България.

Областният управител също получи много подаръци, а представителите на Румъния и Турция отправиха покана към него за посещение по време на фестивалите организирани в техните страни.

През миналата седмица областният управител г-н Марин Кавръков изпрати покани на почетните консули и посланици на държавите участващи в настоящия фестивал.

На 24 май 15-тото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” бе открито от Народният представител и координатор на ПП ГЕРБ - Сливен Десислава Танева. областният управител присъства на официалната церемония по откриването на фестивала. На празничното шествие и церемонията по откриването присъства и областния управител.

Международният танцов фестивал “Приятелство без граници” е едно от най-мащабните културни събития в община Сливен и България. Той няма конкурсен характер. Участниците са деца от 8 до 14 години, които представят традиционните танци на своите народи. От 2007 г. фестивалът е колективен член на Международния танцов съвет /CID/ към ЮНЕСКО.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка