Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков се срещна с министъра на физическото възпитание и спорта

30 май 2011 17:35,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1456
снимка

На 29.05.2011 г. областният управител г-н Марин Кавръков се срещна с г-н Свилен Нейков, Министър на физическото възпитание и спорта.

Министърът пристигна в Сливен на финалните състезания по футбол от Ученическите игри 2011 г. за юноши 8–10 клас и старта на финалните състезания по лека атлетика от Ученическите игри 2011 г. за юноши и девойки, 8–10 клас, които се проведоха на стадион „Хаджи Димитър” Сливен. Той изрази изключителното си задоволство от добрата организация на спортните първенства и чудесната спортна база на стадион „Хаджи Димитър”.

На двете мероприятия сред официалните гости бяха още Народният представител и Областен координатор на ПП ГЕРБ г-жа Десислава Танева и началникът на РИО г-жа Бисерка Василева.

Г-жа Десислава Танева сподели своята увереност, че чрез спорта младите хора в България ще създават у себе си качества, необходими за успешната им реализация в живота и се надява все повече връстници на днешните участници да бъдат привлечени от спорта.

Над 60 деца участници в програмите „Спорт за деца в свободното време” на министерството на физическото възпитание и спорта направиха демонстрации на стадиона.

На първо място във футболния турнир се класираха СОУ „Н. Вапцаров” от Пловдив, на второ място 7-мо СОУ „н. Геров” Варна и на трето място СОУ”в. Левски” Севлиево.

Днес, приключиха и финалите по лека атлетика, като общия брой на спортните дисциплини, в които се състезаваха юношите и девойките е са 8. Наградите бяха връчени от г-н Николай Даков, гл.експерт на Министерство на физическото възпитание и спорта /МФВС/ отговарящ за трите области.

При девойките на първо място се класираха ГПЧЕ „В. Карагьозов” Ямбол, на второ място 1-ва езикова гимназия Варна, на трето място за наша гордост са ПГИ „Д-р Табаков” Сливен.

При юношите на първо място се класираха ПТГ „Шандор Тетьофи” Разград, на второ място Национална априловска гимназия Габрово, на трето място ПМГ „Н. Обрешков” Казанлък.