Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира online анкета за работа със законодателството на ЕС.

25 август 2008 14:12,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1013

От 21 август до 5 септември 2008 г. ще бъде проведена анкета, свързана с работата на служителите от централната, областната и общинската администрации със законодателството на ЕС, информират от Центъра за преводи и редакции (ЦПР) към Министъра на държавната администрация и административната реформа. Анкетата е разработена от центъра като част от проект „Повишаване на знанията и информираността на служителите в държавната администрация за работа с европейското законодателство", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на изследването е да бъдат проучени специфичните затруднения в процеса на работа със законодателството на ЕС и да бъдат установени чрез анализ и оценка конкретните потребности от обучения на служителите от държавната администрация по теми и въпроси, свързани с работата с актове от европейското законодателство, терминологични бази данни в областта на правото на ЕС в Интернет и използваната в тях единна терминология.

Резултатите от проучването ще бъдат използвани за разработване и провеждане на обучения за около 1200 служители от държавната администрация на всички нива.

През първата половина на м. септември ще се състои официално представяне на проекта и ще бъде предоставена допълнителна информация за резултатите от анкетата.