Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова издаде заповед във връзка с предстоящата кампания по изкупуване на грозде.

26 август 2008 16:32,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1069

На основание чл. 32, ал.1 от Закона за администрацията във връзка с чл. 2, т.7 и чл.4 от Закона за подпомагане на земеделските производители кметовете на общини трябва до 3 септември т.г. да определят със заповед местата за разполагане на пунктовете за изкупуване, началото на гроздобера за всеки отделен сорт грозде и за всеки отделен лозарски район. В случай че производителите на грозде желаят да започнат гроздобер в населеното място, за което няма издадена заповед, е необходимо чрез кмета на населеното място да информират териториалното звено на Изпълнителна агенция по лозата и виното в Сливен и по процедурата на чл. 22б от Закона за виното и спиртните напитки да се стартира кампанията.

Териториалното звено на ИА по лозата и виното в Сливен трябва да представи в Областна администрация – Сливен копия от предложенията до кметовете на общини за начало на гроздоберната кампания.

Заповедта изисква още продажбата и изкупуването на грозде да става на определените за целта места след задължително представяне на документ, удостоверяващ регистрация на производителите на винено грозде и вписване на личните им данни. Забранява се изкупуването на грозде извън часовия интервал 8.00 - 21.00 часа. При превоз на грозде по време на кампанията трябва да се спазват изискванията на глава VI, раздел III от Закона за виното и спиртните напитки.

Съгласно заповедта кметовете на общини и на населени места трябва да организират охрана на лозовите масиви. Регионален отдел на Главна дирекция „Метрологичен надзор" към Държавна агенция за метрология и технически надзор, Териториална дирекция на Национална агенция по приходите Сливен, съвместно с Областна дирекция „Полиция" Сливен трябва да разработят графици за комплексни проверки на измервателните уреди по организираните пунктове, както и относно данъчните и други задължения към държавата на търговските субекти, посредници в изкупуването.

Кметовете на общини трябва до 3 септември т.г. да сведат заповедта на областния управител до знанието на кметовете на населени места и тя да бъде поставена на подходящо място във всички кметства. Директорът на ОД „Полиция" – Сливен трябва да осигури ежедневен контрол по нейното изпълнение на пунктовете за изкупуване на грозде. При неспазването на заповедта ще се търси административно-наказателна отговорност.