Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областното и общинското ръководство на НДСВ – Сливен с подкрепата и домакинството на областния управител Христина Чолакова организират

03 септември 2008 08:52,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1177

Областното и общинското ръководство на НДСВ – Сливен с подкрепата и домакинството на областния управител Христина Чолакова организират кръгла маса за проблемите на хората с увреждания.

Тя е на тема „Социалното включване на хората с увреждания – ще стане ли реалност?" и ще се проведе в петък – 5 септември, от 9.20 часа в единствената в Сливен достъпна за инвалиди зала на Областна администрация.

Към настоящия момент участие в кръглата маса са потвърдили зам.-председателят на НДСВ Марина Дикова, министърът държавната администрация и административната реформа Николай Василев, евродепутатът от НДСВ Биляна Раева, депутатите от парламентарната група на партията Деница Димитрова и Христина Христова и Георги Евгениев – регионален координатор на партията. Поканени са и всички депутати от Сливенски избирателен район. Участие в кръглата маса ще вземат представители на Сливенска митрополия, Областна администрация и община Сливен, на регионални структури на държавни институции, обществени и неправителствени организации, работещи с хора с увреждания, както и на социални заведения от областта.

Ще бъдат дискутирани темите за европейската и държавната политика на хората с увреждания и в частност тази на ПП „НДСВ" и на област Сливен, както и за проблемите на социалното включване на хората с увреждания. По тях ще дискутират евродепутатът Биляна Раева, народните представители Христина Христова и Деница Димитрова и други.

Предвидени са и тематични изказвания на различни институции, които ще обхванат темите за предизвикателствата към общинската администрация за социално включване на хората с увреждания, как върви този процес съответно в сферата на образованието и на трудовата реализация и ролята на църквата в него.