Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител изпрати поздравителен адрес по повод празника на селото – Спасовден

02 юни 2011 11:55,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1478
снимка

На 1 юни 2011 г. г-жа Цветана Ненова експерт за връзки с обществеността връчи на кмета на с. Сборище поздравителен адрес от името на областния управител по повод празника на селото – Спасовден.

В адреса се казва « Този ден е повод да се докоснем до миналото и да се гордеем с настоящето на родния край устремени към бъдещето. Вярвам, че цените и уважавате уникалната красота на природата в подножието на Балкана. Това е гаранция за доброто бъдеще на Вашия край, което заедно можем да постигнем. Нека този празник бъде изпълнен не само с радост и веселие, но да бъде за Вас още един повод да изразите своята любов и грижа за дома. Пазете това богатство и го предайте на своите деца.»

Празникът също уважиха г-жа Катя Дойчева - кмет на община Твърдица, г-н Любомир Леонов - зам. кмет на община Твърдица, г-н Пламен Курумилев,-секретар на община Твърдица, г-н Николай Грозев- кмет на Община Нова Загора, заместничката му г-жа Галя Захариева, областното ръководство на ПП ГЕРБ – Сливен, всички кметове на населени места от община Твърдица, общинските съветници и ръководители на учреждения.

Програма с участие на децата от местното училище и читалище допринесе за празничното настроение.

Празникът на с. Сборище се чества от 1888 година с организирането на събор, свързан с много песни, танци и веселие.

В църковния календар на християнските празници 40 дни след Великден се чества празника „Свето Възнесение Господне”, наречен от народа Спасовден.