Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поклонение по повод 2 юни-Деня на Ботев и на загиналите за свободата

03 юни 2011 12:00,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1114
снимка

На 1 и 2 юни 2011 г. областният управител г-н Марин Кавръков участва в „Ботеви дни 2011” във Враца, по покана на областния управител г-жа Пепа Владимирова. Тази година „Ботеви дни 2011“ се провеждат под патронажа на Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на България Цветан Цветанов.

С националното честване във Враца се отбелязва 135-та годишнина от героичните дни, в които гениалният български поет и революционер Христо Ботев и неговите четници слизат на Козлодуйският бряг, и повеждат народа си към заветната борба за свобода и независимост.

На 2 юни на централния площад „Хаджи Димитър” в Сливен зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров се включиха в общоградското поклонение по повод 2 юни-Деня на Ботев и на загиналите за свободата.

На площада бяха още г-жа Радост Костова- зам. кмет на община Сливен, г-жа Мария Григорова - председател на Общинския съвет, комисар Никола Геджев на областна дирекция МВР – Сливен, г-жа Кета Стамова - областен организационен секретар ПП ГЕРБ, общински съветници, представители на политически партии, ученици и граждани.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Хаджи Димитър.

Десетки сливналий сведоха глави пред паметника и застинаха в минута мълчание, с воя на сирените в 12.00 часа, в знак на почит към загиналите за свободата и независимостта на България.

Снимки

снимка