» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител изпрати поздравителен адрес по повод празника на селото – Спасовден

02 June 2011 11:55,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1536
снимка

На 1 юни 2011 г. г-жа Цветана Ненова експерт за връзки с обществеността връчи на кмета на с. Сборище поздравителен адрес от името на областния управител по повод празника на селото – Спасовден.

В адреса се казва « Този ден е повод да се докоснем до миналото и да се гордеем с настоящето на родния край устремени към бъдещето. Вярвам, че цените и уважавате уникалната красота на природата в подножието на Балкана. Това е гаранция за доброто бъдеще на Вашия край, което заедно можем да постигнем. Нека този празник бъде изпълнен не само с радост и веселие, но да бъде за Вас още един повод да изразите своята любов и грижа за дома. Пазете това богатство и го предайте на своите деца.»

Празникът също уважиха г-жа Катя Дойчева - кмет на община Твърдица, г-н Любомир Леонов - зам. кмет на община Твърдица, г-н Пламен Курумилев,-секретар на община Твърдица, г-н Николай Грозев- кмет на Община Нова Загора, заместничката му г-жа Галя Захариева, областното ръководство на ПП ГЕРБ – Сливен, всички кметове на населени места от община Твърдица, общинските съветници и ръководители на учреждения.

Програма с участие на децата от местното училище и читалище допринесе за празничното настроение.

Празникът на с. Сборище се чества от 1888 година с организирането на събор, свързан с много песни, танци и веселие.

В църковния календар на християнските празници 40 дни след Великден се чества празника „Свето Възнесение Господне”, наречен от народа Спасовден.