Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поклонение по повод 2 юни-Деня на Ботев и на загиналите за свободата

03 юни 2011 12:00,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1143
снимка

На 1 и 2 юни 2011 г. областният управител г-н Марин Кавръков участва в „Ботеви дни 2011” във Враца, по покана на областния управител г-жа Пепа Владимирова. Тази година „Ботеви дни 2011“ се провеждат под патронажа на Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на България Цветан Цветанов.

С националното честване във Враца се отбелязва 135-та годишнина от героичните дни, в които гениалният български поет и революционер Христо Ботев и неговите четници слизат на Козлодуйският бряг, и повеждат народа си към заветната борба за свобода и независимост.

На 2 юни на централния площад „Хаджи Димитър” в Сливен зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров се включиха в общоградското поклонение по повод 2 юни-Деня на Ботев и на загиналите за свободата.

На площада бяха още г-жа Радост Костова- зам. кмет на община Сливен, г-жа Мария Григорова - председател на Общинския съвет, комисар Никола Геджев на областна дирекция МВР – Сливен, г-жа Кета Стамова - областен организационен секретар ПП ГЕРБ, общински съветници, представители на политически партии, ученици и граждани.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Хаджи Димитър.

Десетки сливналий сведоха глави пред паметника и застинаха в минута мълчание, с воя на сирените в 12.00 часа, в знак на почит към загиналите за свободата и независимостта на България.

Снимки

снимка