Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител бе домакин на среща свързана с проблемите в транспорта

10 юни 2011 16:55,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1223
снимка

Днес, 10.06.2011 г., в заседателната зала на областна администрация се проведе работна среща „Пътната инфраструктура и възможностите за развитие на областите в Източна България” .

Срещата е по инициатива на ръководството на областна администрация Сливен и в партньорство с „Агенцията за транспортни проучвания и прогнози”.

На срещата присъстваха областните управители от Северен централен, Североизточен и Югоизточен и част от Южен централен райони и кметове от същите райони, както и директорите на областни пътни управления.

Развитието на транспорта в България е от първостепенно значение за развитието на отделните региони. Водени от това убеждение областните управители от цялата страна проведоха няколко кръгли маси през миналата година, свързани с транспортните проблеми в България.

Целта на днешната среща отново е да се анализират и определят транспортните проблеми в Източна България, да се формулират общи задачи за изпълнение в близкото бъдеще.

Г-жа Дияна Русинова от „Агенцията за транспортни проучвания и прогнози„ сподели, че нейната агенция работи с г-н Кавръков защото възгледите им за транспортните политики съвпадат. Благодарение на г-н Кавръков и неговото ясно осъзнаване, какво трябва да се прави по отношение на транспорта се случва този диалог. Нашата агенция е първата, която е успяла да събере на едно място държавата с частния бизнес в каузата за разрешаване на транспортните проблеми на България.

Областният управител г-н Марин Кавръков изслуша експертното мнение на директорите на Областните пътни управления /ОПУ/за изграждане на съпътстващата инфраструктура свързваща големите населени места на областта с автомагистрала „Тракия”, транзитните и високоскоростните пътища. Особено внимание беше отделено на проблемите свързани със съгласуване дейността на областните управители, общинските власти и ОПУ за работата по главен път І-7( Лесово- Ямбол- Петолъчката-Върбишки проход-Шумен-Силистра-Русе), транзитен път ІІ-55 (Свиленград-Нова Загора-Велико Търново-Русе) и пътя Твърдица-Елена.

 

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка