» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител бе домакин на среща свързана с проблемите в транспорта

10 June 2011 16:55,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1240
снимка

Днес, 10.06.2011 г., в заседателната зала на областна администрация се проведе работна среща „Пътната инфраструктура и възможностите за развитие на областите в Източна България” .

Срещата е по инициатива на ръководството на областна администрация Сливен и в партньорство с „Агенцията за транспортни проучвания и прогнози”.

На срещата присъстваха областните управители от Северен централен, Североизточен и Югоизточен и част от Южен централен райони и кметове от същите райони, както и директорите на областни пътни управления.

Развитието на транспорта в България е от първостепенно значение за развитието на отделните региони. Водени от това убеждение областните управители от цялата страна проведоха няколко кръгли маси през миналата година, свързани с транспортните проблеми в България.

Целта на днешната среща отново е да се анализират и определят транспортните проблеми в Източна България, да се формулират общи задачи за изпълнение в близкото бъдеще.

Г-жа Дияна Русинова от „Агенцията за транспортни проучвания и прогнози„ сподели, че нейната агенция работи с г-н Кавръков защото възгледите им за транспортните политики съвпадат. Благодарение на г-н Кавръков и неговото ясно осъзнаване, какво трябва да се прави по отношение на транспорта се случва този диалог. Нашата агенция е първата, която е успяла да събере на едно място държавата с частния бизнес в каузата за разрешаване на транспортните проблеми на България.

Областният управител г-н Марин Кавръков изслуша експертното мнение на директорите на Областните пътни управления /ОПУ/за изграждане на съпътстващата инфраструктура свързваща големите населени места на областта с автомагистрала „Тракия”, транзитните и високоскоростните пътища. Особено внимание беше отделено на проблемите свързани със съгласуване дейността на областните управители, общинските власти и ОПУ за работата по главен път І-7( Лесово- Ямбол- Петолъчката-Върбишки проход-Шумен-Силистра-Русе), транзитен път ІІ-55 (Свиленград-Нова Загора-Велико Търново-Русе) и пътя Твърдица-Елена.

 

Photos

снимкаснимкаснимкаснимка