Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на областна администрация се срещна с председателя на управителния съвет на EVN България

14 юни 2011 16:09,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1616
снимка

На 13 юни 2011 г. областният управител и зам. областният управител г-н Христо Карабекиров се срещнаха в областна администрация Сливен с г-н Йорг Золфелнер- председател на управителния съвет на EVN България и г-жа Калина Трифонова -член на управителния съвет на EVN България.

Срещата с ръководството на областна администрация Сливен е по инициатива на EVN България. Целта на срещата е установяване на добри партньорски взаимоотношения и осъществяване на открит диалог с държавните органи и неправителствени организации.

EVN България е дългосрочен инвеститор и надежден партньор и доказателство за това са реализираните инвестиционни проекти на компанията в Югоизточна България. Еталон са Проектът „Горна Арда”, ВЕИ проекти, Когенерация Пловдив, Подстанция Царацово. EVN е десетият най – голям работодател в България, който осигурява над 6000 работни места за сътрудници и подизпълнители. За периода 2005-2011 г. са вложени в инвестиции и ремонт над 790 млн.лв., спестена еенергия над 450 ГВч/год. чрез намаляване на мрежовите загуби. Изградени са над 11 500 км. нови електропроводи и кабели и над 1300 нови трафопоста, възлови станции и подстанции, 3,9 км. нови топлопроводи и 31 нови абонатни станции.

На територията на област Сливен за периода 2005-2011 г. са реализирани инвестиции и ремонти на стойност 47 млн.лв. Основен акцент в работата на компанията е утвърждаване на центърът за връзка с клиенти. В това направление вече има добри резултати и 80 % от обажданията на клиентите са обслужени компетентно до 20 –тата секунда.

На срещата областният управител изказа благодарности към ръководството на EVN България за оказаната помощ при реализиране на инициативата за обзавеждане на кабинет и изграждане на учебен полигон по Електроенергетика в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри” – Сливен. На 15 юни от 12 часа ще се проведе среща на експертните екипи от двете страни за детайлизиране и реализиране на текущите дейности. На срещата ще се подпише договор за дарение.

Снимки

снимка