» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на заседание на Регионалния консултативен съвет /РКС/ при Регионалната дирекция по горите

30 June 2011 11:02,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1022
снимка

Днес, 30 юни 2011 г., областният управител г-н Марин Кавръков присъства на заседание на Регионалния консултативен съвет /РКС/ при Регионалната дирекция по горите гр. Сливен.

На заседанието бяха разгледани резултатите от дейността по опазване на горските територии. Основен акцент в дискусията бе подобряване на взаимодействието между институциите при опазването на горските територии.

Днес, след 5 годишно прекъсване е възстановена работата на Регионалния консултативен съвет /РКС/ при Регионалната дирекция по горите гр. Сливен.

В състава на консултативния съвет участва по правилник областния управител, представители на ОД на МВР, пожарна безопасност, инспекция по труда, неправителствени организации, собственици на гори и др.

Консултативния съвет ще подпомага изпълнителната агенция по горите и нейните структури при изпълнение на държавната политика по опазване на горите, дивеча и рибата. В консултативния съвет се обсъждат и дават становища по стратегията и проблемите, касаещи опазването на горите, дивеча и рибата и ще осигурява взаимодействие между органите и организациите, имащи отношения към проблематиката.