Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДФЗ е платил над 1 млрд лева на земеделските производители

04 юли 2011 16:14,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 958
iklkl

По информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол ” относно изплащането на субсидии от началото на годината до момента Държавен фонд „Земеделие“ е изплатил над 1 млрд. лева на земеделски производители по различните схеми, които се прилагат в страната. Става въпрос за изплатените субсидии към земеделските производители, животновъди, пчелари и други сектори.

Животновъдите могат да кандидатстват в момента по схемата за подпомагане „де минимис“. Заделеният финансов ресурс за обезпечаване е 20 млн. лева. От нея ще могат да се възползват животновъди, които отглеждат крави, биволици, овце-майки и кози-майки. Заявленията се приемат до 15 юли 2011 г. във всички областни дирекции на фонд „Земеделие”. По схемата могат да кандидатстват всички животновъди без значение дали имат финансови задължения към ДФЗ, поясни г-н Порожанов.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов съобщи, че по схемата за възстановяване на акциза за горивата на земеделските производители има корекции от Европейската комисия. Претенциите на Брюксел са преференциите да не бъдат само за зърнопроизводителите. Те настояват да бъдат включени още и животновъдите към схемата за възстановяване на акциза на горивата. Корекциите ще бъдат направени в най-кратък срок и ще бъдат върнати на ЕК, каза министър Найденов. Той уточни, че предвидените средства от 35 млн. лв. за тази година по схемата ще бъдат изплатени веднага след нотифицирането на помощта от Брюксел. За следващата година са заложени още 35 млн. лв. за акциза на горивата.