Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Във връзка със стартирала процедура в Министерството на труда и социалната политика за разработване на Националния план...

15 юли 2011 11:36,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1050

Във връзка със стартирала процедура в Министерството на труда и социалната политика за разработване на Националния план за действие по заетостта, 2012 г. и необходимостта от формулиране на приоритетите в националната политика по заетостта през следващата година, на 13 юли 2011 г. от 11:00 часа в сградата на областна администрация Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост /ПКЗ/ към Областния съвет за развитие, председателствано от г-н Марин Кавръков – областен управител на Област Сливен.

На заседанието беше обсъдена и приета информация за приоритетите в политиката по заетостта на местно ниво, включваща следните въпроси:

- приоритети в политиката по заетостта и обучението на възрастни на местно ниво, залегнали в стратегически документи за регионално развитие с акцент върху изпълнението през 2012 г.;

- основните целеви групи на местния пазар на труда, с трудности пред професионалната си реализация;

- успешните проекти и програми за заетост и обучение /с акцент върху регионалните и местните инициативи/;

- конкретни проблеми при изпълнението на програми и мерки за заетост и обучение.

По отношение на намаляване нивото на безработицата в общините г-н Марин Кавръков обърна внимание, че в Община Котел ще започват дейност две предприятия и следва да се назначат работници от региона, като е необходимо да се наблюдава изпълнението на тези назначения.

Съобщи, че за Община Сливен има възможност да предостави за безвъзмездно ползване сграда с цел, създаване на Бизнес инкубатор и допълни, че общинската администрация и Общинския съвет Сливен следва да работят за разработването и изпълнението на социални проекти, за които се дава възможност по актуалните процедури на оперативните програми.

Областният управител обърна внимание на членовете на комисията за необходимостта от разработване на система и упражняване на постоянен контрол за пълен обхват на реално работещите по места .