» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Във връзка със стартирала процедура в Министерството на труда и социалната политика за разработване на Националния план...

15 July 2011 11:36,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1055

Във връзка със стартирала процедура в Министерството на труда и социалната политика за разработване на Националния план за действие по заетостта, 2012 г. и необходимостта от формулиране на приоритетите в националната политика по заетостта през следващата година, на 13 юли 2011 г. от 11:00 часа в сградата на областна администрация Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост /ПКЗ/ към Областния съвет за развитие, председателствано от г-н Марин Кавръков – областен управител на Област Сливен.

На заседанието беше обсъдена и приета информация за приоритетите в политиката по заетостта на местно ниво, включваща следните въпроси:

- приоритети в политиката по заетостта и обучението на възрастни на местно ниво, залегнали в стратегически документи за регионално развитие с акцент върху изпълнението през 2012 г.;

- основните целеви групи на местния пазар на труда, с трудности пред професионалната си реализация;

- успешните проекти и програми за заетост и обучение /с акцент върху регионалните и местните инициативи/;

- конкретни проблеми при изпълнението на програми и мерки за заетост и обучение.

По отношение на намаляване нивото на безработицата в общините г-н Марин Кавръков обърна внимание, че в Община Котел ще започват дейност две предприятия и следва да се назначат работници от региона, като е необходимо да се наблюдава изпълнението на тези назначения.

Съобщи, че за Община Сливен има възможност да предостави за безвъзмездно ползване сграда с цел, създаване на Бизнес инкубатор и допълни, че общинската администрация и Общинския съвет Сливен следва да работят за разработването и изпълнението на социални проекти, за които се дава възможност по актуалните процедури на оперативните програми.

Областният управител обърна внимание на членовете на комисията за необходимостта от разработване на система и упражняване на постоянен контрол за пълен обхват на реално работещите по места .