» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства на пресконференция за представяне на проект от ПГЕЕ „Мария Кюри”, Сливен

19 July 2011 14:40,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1405
снимка

Днес, 19 юли 2011 г., в заседателната зала на областна администрация се проведе пресконференция, в която директорът на ПГЕЕ ”Мария Кюри” град Сливен представи стартиралия проект по ОПРР, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.1 „Социална инфраструктура”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за осъществяване на подходяща и ефективна държавна образователна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”.

Участие в днешната пресконференция взеха още областният управител г-н Марин Кавръков, г-н Ненчо Ненчев – гл.експерт на гл.дирекция „Програмиране на регионалното развитие” към МРРБ, екипа за ръководство на проекта.Представители на фирмата, изпълняваща строително-ремонтните дейности, фирмата консултант и медиите.

Ръководител на проекта е г-жа Пенка Димитрова, координатор на проекта е г-н Милко Харалампиев, счетоводител на проекта е г-жа Мария Радева и сътрудник г-жа Камелия Зарева-Петрова

Проектът ще осигури съвременни информационни и комуникационни технологии по европейски стандарти в гимназията. Проектното предложение е в унисон с приоритетите и дейностите, залегнали в стратегическите документи на Община Сливен, а така също и на Област Сливен. То допълва и доразвива мерките за подобряване на социалната инфраструктура. Новоизградената база ще даде възможност за развитие на извънкласни дейности - кръжоци, курсове за начинаещи в тези области и преквалификации. По поректа ще бъдат извършени строително монтажни работи и подмяна на електро-инсталацията в корпус лаборатори, според европейските изисквания ще се осъвременят санитарните помещения. Ще бъде изработена рампа за инвалидни колички. Ще се достави и монтира оборудване в корпуса за обучение на съвременно равнище. Предстои оборудване на пет съвременни лаборатории по: Електроника, Автотроника, Електрически машини, Електрически инсталации и Енергетика. Ще бъдат обучени учители за работа с новоинсталираното оборудване в лабораториите.

ПГЕЕ “Мария Кюри” е държавно училище, подчинено на МОН. Гимназията има ключово значение като учебно заведение в агломерационния ареал на град Сливен и подготвя кадри за перспективни професии за региона.

 

Photos

снимкаснимка

Files

презентация [9.35MB]

PowerPoint Presentation