» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ден на отворените врати по Програмата за развитие на селата ще се проведе по време на празника „Златна праскова”

26 July 2011 13:36,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 911

Ден на отворените врати по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. ще се проведе заедно с Празника „Златна праскова” на 28 юли – четвъртък в с. Гавраилово, Област Сливен. Пред читалището в с. Гавраилово ще бъде разположен Информационен щанд на МЗХ, където земеделски производители и потенциални кандидати по програмата могат да получат информационни материали. На място те ще бъдат консултирани по актуални въпроси, свързани с прилагането на ПРСР 2007-2013, от служители на Националната служба за съвети в земеделието.

 

Информационният щанд на МЗХ ще бъде открит от 10.00 часа. От 10.30 ч. Заместник министърът на земеделието и храните г-н Цветан Димитров ще се срещне със земеделски производители в читалището на с. Гавраилово. От 12.00 ч. е предвидена и презентация на Димитър Ванев - Главен директор на Дирекция "Съвети в земеделието" към Националната служба за съвети в земеделието за актуалните възможности за финансово подпомагане по Програмата за развитие на селските райони, след което ще се проведе и дискусия.

 

Кампанията под мотото „Дни на отворените врати” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. на Министерство на земеделието и храните стартира официално на 1 юли. Тя се провежда със съдействието на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), всички областни и общински структури на МЗХ, както и областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”. Предвидено е дни на отворените врати да се проведат за земеделските производители от всички 27 области на страната.

 

Деня на отворените врати за Област Сливен на 28 юли в с. Гавраилово, се провежда паралелно с Празника „Златна Праскова", под патронажа на Министерство на земеделието и храните се провежда.