» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител ще открие изложба-живопис „Водопад от емоции” на художничката Мирела Асенова

01 August 2011 11:14,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1646
макове

Днес, 1 август 2011г., в галерия „Май” от 18.00 ч. ще бъде открита изложба-живопис „Водопад от емоции” на художничката Мирела Асенова.

Изложбата в Сливен се провежда под патронажа на областния управител г-н Марин Кавръков.

На изложбата ще бъдат представени близо 60 творби, предимно среден формат. Темите са вдъхновени от красотата на природата и прелестта на родния край, но в тях се откриват и свободата и полета на въображението.

Потомка на стар сливенски род, Мирела Асенова търси различни поприща за познание и изява. Тя е дипломиран инженер-химик и работи в „Институт за специална техника”. През годините се занимава с мениджмънт, изучава японски език, практикува айкидо, карате и се увлича от източните философски школи. Търсейки истински своето призвание, тя се запознава с методиката за рисуване с пръсти на подсъзнатено ниво и прилагайки своите знания и умения, придобити и от други школи, започва да създава разноцветни платна с маслени бои, отразяващи богата душевност и творчески замах.

През миналата 2010г. е представила две самостоятелни изложби в София - в „Галерия за нетрадиционно изкуство - Стефка Балджиева” и в Музея „Земята и хората” - при участието си във Фестивала „Познай себе си”.