» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заседание на комисията за подбор на кандидатите за работа по Програма „Старт в кариерата”

04 August 2011 12:58,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1112

На 16 август в заседателната зала на областна администрация ще се проведе заседание на комисията, назначена от областния управител за подбор на кандидатите за работа в Областна администрация Сливен и Общинските администрации от област Сливен в рамките на тазгодишната кампания по Програма „Старт в кариерата”. Председател на комисията е зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев.

На заседанието на комисията ще бъдат разгледани постъпилите молби за работа и ще се осъществи първоначалния подбор на кандидатите, въз основа на критериите, утвърдени от министъра на труда и социалната политика. Освен минималните изисквания за възраст, висше образование и липса на трудов стаж по специалността, утвърдените критериите за подбор отчитат показателите успех от дипломирането, равнище на владеене на чужд език и компютърна грамотност. Комисията ще номинира максимален брой младежи, но не повече от 5 за всяко работно място.

В срок до 24 август списъкът с класираните от комисията младежи ще бъде оповестен на интернет-страницата на Агенция по заетостта и на информационните табла в дирекциите „Бюро по труда” в региона.

Окончателния подбор ще се осъществи от съответния работодателя след провеждане на интервю с одобрените кандидати по следния график:

Областна администрация Сливен – 01.09.2011 г. от 11.00 ч.

Община Сливен – 29.08.2011 г. от 10.30 ч.

Община Нова Загора – 01.09.2011 г. от 10.30 ч.

Община Твърдица – 02.09.2011 г. от 14.00 ч.

Програма „Старт в кариерата”осигурява възможност на млади висшисти да придобият първоначален опит и трудов стаж по придобитата от тях специалност. Одобрените кандидати ще бъдат назначени за срок от 9 месеца на експертни длъжности по трудово правоотношение в публични администрации - централни ведомства и териториалните им поделения, областните и общинските администрации.