» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на ВИП -деня на полигона "Ново село"

30 August 2011 13:52,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1452
снимка

Днес, 30 август 2011 г. в 11:00 часа на полигон „Ново село" областният управител присъства на ВИП-деня на съвместното българо-американско военнополицейско учение „Бдителен страж - 2011” . Действията на българските и американските военни полицаи и на служителите от Специалните полицейски сили на МВР се наблюдаваха от Министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, Н.Пр. посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик, главният секретар на МВР Калин Георгиев, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

Ръководител на учението от българска страна е началникът на отдел „Контрол и охрана” към служба „Военна полиция” полковник Костадин Стойчев, а от американска - майор Роберт Зиграф, офицер по операциите в щаба на 117-ти военнополицейски батальон на щата Тенеси.

На Полеви учебен полигон „Ново село” бяха демонстрирани тактически действия на военнополицейски формирования и на Специалните полицейски сили на МВР при ескорт на ВИП лица. Възстановяване на реда при групово нарушаване на обществения ред, евакуация на ВИП лица от сграда и въоръжено нападение срещу ескорт на ВИП лица.

Съвместното българо-американско военнополицейско учение „Бдителен страж - 2011” се провежда в периода 20 август – 2 септември 2011 г. на Полеви учебен полигон (ПУП) „Ново село”. В него участват 104 военнослужещи от служба „Военна полиция”, инструктори и военни полицаи от Националната гвардия на щата Тенеси и служители от дирекция „Специализирани полицейски сили” към Главна дирекция „Охранителна полиция” – МВР.

 

 

Photos

снимкаснимкаснимка