» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Знамето на кампанията „Да изчистим България за един ден” се развя на сградата на Областна администрация - Сливен

01 September 2011 11:38,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 981
снимка

На 1 септември 2011 г. в 11:00 часа областният управител г-н Марин Кавръков и заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров получиха знамето на кампанията на бТВ „Да изчистим България за един ден”. То беше връчено от екипа на БТВ – Ямбол в присъствието на регионалните и национални медии, на представители Българското дружество за защита на птиците, организацията на българските скаути, ПП „Сините камъни”, ученици от клуб „Екология” към ІІІ – то ОУ ”Иван Селемински” и още много ученици Сливенските училища.

С тази символична церемония областна администрация се включва към кампанията. Кампанията на област Сливен подкрепят още оперната певица г-жа Елена Баръмова и Петър Каразапрянов от ПМГ ”Добри Чинтулов” - Сливен бронзов медалист от 43- та Международна олимпиада по химия в Анкара, Турция, които ще са нейни лица.

Г-н Марин Кавръков пожела „На добър час” на областната администрация в кампанията за почистване и изрази категоричната си подкрепа за инициативата и допълни, че Областната администрация винаги е заставала зад благородни кампании като тази. Той припомни, че през пролетта администрацията се присъедини към инициативата на bТВ. Областният управител заяви още, че се надава, че след като Областната администрация вече е част от кампанията, ще успее да убеди хората да излязат на 21 април 2012г., и да се включат в тази инициатива. Към присъстващите ученици той се обърна с молба да се включат не само на определената дата, а и през останалото време и да се опитат да превърнат Сливен в най-красивия, и в най-чистия град в страната.

Можете да видите какво още заяви областният управител г-н Марин Кавръков пред камерата на bTV, във видеофайловете на следния адрес:

http://www.btv.bg/da-izchistim/video-chistene/video/1715803465-Sliven_se_prisaedini_kam_Da_izchistim_Bulgaria.html

 

Целта на проекта е да обедини потенциала на гражданите, институциите и бизнеса за да направим градовете и селата в България по-чисти, за да запазим красотата на Българската природа, за да създадем чувство на отговорност у всеки от нас за мястото, където учим, работим и успяваме, където се забавляваме и се срещаме с любимите ни хора, което наричаме мой Дом, моето Място, моята Родина! Да създаде на регионално ниво успешна партньорска мрежа за комуникация и реализация на кампанията.

 

Проектът стартира по инициатива на bTV Media Group с реализирането на кампанията за почистване на София през април 2011 година. През следващата една година на нас и на всеки отговорен гражданин, институция, медия, бизнес - или гражданска организация, предстои да намери своето място в този проект и да даде своя принос.

 

На този адрес http://ng.btv.bg/map/ всеки може да изпраща материали - как е почистил своята улица, квартал, парк. Освен това могат да се подават сигнали за нерегламентирани сметища в цялата страна.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимка