Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В деня на откриване на новата учебна година ученици, учители и родители...

15 септември 2011 14:24,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 922

В деня на откриване на новата учебна година ученици, учители и родители от СОУ „Христо Ботев” Нова Загора ще бъдат приятно изненадани от връчването на сертификата за вписване в Книгата на Гинес рекордът на изработване на най-дългата мартеница. За това беше информиран областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков от директора на учебното заведение.

Припомняме, че гигантската мартеница бе представена на 1 март, тази година. Идеята за изготвянето й е на ученическия парламент на СОУ "Христо Ботев“ град Нова Загора. Кметът на общината, г-н Николай Грозев, лично се включи в реализиране на инициативата.

От началото на февруари всички ученици, учители, родители, баби и дядовци и обществени организации, са се включили в творенето на най-дългата, най-живата и най-атрактивна мартеница.Ограничения при изработването на отделните й части не е имало.В най-дългата мартеница са вплетени традиционните бели и червени конци с различни орнаменти.

Мартеницата – рекордьор е с дължина 5000 метра, като последните 30 см са личният принос на областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков.