» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Днес, 28 септември 2011 г. от 11:00 часа в сградата на областна администрация Сливен се проведе заседание на...

28 September 2011 16:43,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1101

Днес, 28 септември 2011 г. от 11:00 часа в сградата на областна администрация Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, председателствано от г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител и заместник-председател на комисията.

Поводът за провеждане на заседанието е възможността на Постоянната комисия по заетост ежегодно да предлага на Министерството на труда и социалната политика регионални програми за заетост, които да бъдат финансирани в рамките на Националния план за действие по заетостта за следващата бюджетна година.

Тази година за разглеждане от комисията постъпиха 4 регионални програми:

- Регионална програма за заетост - Община Сливен;

- Регионална програма за заетост – Община Нова Загора;

- Регионална програма за заетост „Шанс за безработните – работа за всеки и грижа за нашите деца”, Община Котел;

- Регионална програма за заетост „Чиста и приветлива община”, Община Твърдица.

 

Програмата, разработена от общинска администрация Сливен предвижда осигуряване на заетост на 32 безработни лица от общината за срок от 6 месеца и е насочена към предоставяне на качествена грижа и социални услуги на потребителите в 9 социални заведения на територията на Община Сливен.

Програмата на общинска администрация Нова Загора предвижда осигуряване на заетост за срок от 11 месеца на 30 безработни лица в дейности, свързани с организиране дейността в пенсионерските клубове в 30 населени места в общината.

Регионална програма за заетост „Чиста и приветлива община” на Община Твърдица предвижда осигуряване на заетост на 40 безработни лица за срок от 10 месеца в дейности, свързани с почистване на улици в централна част на населените места, почистване на детски площадки и събиране на отпадъци в седем населени места на община Твърдица.

Програма „Шанс за безработните – работа за всеки и грижа за нашите деца” на община Котел предвижда разкриване на работни места за 37 безработни лица за срок от 6 месеца. Дейностите по програмата са свързани с поддържане и опазване на общинската собственост в училищни и детски заведения и поддържане на подходи и дворни пространства към туристически маршрути и обекти в 14 населени места в общината.

Всички постъпили регионални програми бяха одобрени от членовете на Постоянната комисия по заетост и в срок до 30.09.2011 г. ще бъдат изпратени в Министерството на труда и социалната политика за участие в оценяване и подбор на национално ниво.