» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Днес, 29.09.2011г., от 11.00 часа в заседателната зала на областна администрация се състоя среща...

29 September 2011 13:42,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1128
снимка

Днес, 29.09.2011г., от 11.00 часа в заседателната зала на областна администрация се състоя среща на областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков с ръководствата на ОД на МВР и ПП „Атака” и ВМРО- НИЕ .

Както беше съобщено по-рано, срещата се инициира от областния управител и поканата беше отправена на 27.09.2011 г., във връзка с инцидента в с.Катуница и възникналото обществено напрежение в страната.

Представителите на ОД на МВР запозна областния управител, г-н Марин Кавръков и ръководствата на политическите партии с оперативната обстановка на територията на областта и страната. Те подчертаха, че през изминалите две денонощия в Сливен няма тежки и дори леки криминални инциденти. В същото време, органите на МВР са информирани, че се разпространяват различни слухове, които нямат нищо общо с действителността.

Представителите на политическите партии увериха областния управител, че в Сливен и областта не са използвали и няма да използват националистическа фразиология, която би могла да предизвика етническо напрежение. Те много ясно си дават сметка за вредите, които биха могли да се причинят на града и гражданите от подобни действия и спекулации с етническите проблеми.

Всички се обединиха около становището, че в Сливен се наблюдава известно напрежение, което е резултат от инцидента в с.Катуница широко отразено от средствата за масова информация в страната , и че това напрежение не е резултат от събития или от злонамерени действия на определени лица, или политически партии от областта.

Photos

снимка