» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На 12 Октомври 2011 година от 14.00 часа областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков...

12 October 2011 17:22,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1108

На 12 Октомври 2011 година от 14.00 часа областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков проведе работна среща с д-р Йордан Йорданов, управител на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф.д-р В.Цончев”, ЕООД и д-р Цветан Влахов, управител на Специализирана болница за рехабилитация, ЕООД , град Котел, във връзка с обсъждане на финансовото състояние на здравните заведения и здравното обслужване на гражданите от Община Котел.

Както е известно двете болници се помещават в една сграда , което води до увеличаване на финансовите задължения на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф.д-р В.Цончев”, ЕООД, свързани с покриване на разходите от отопление, ползване на електроенергия , вода и други консумативи.

Ръководствата на здравните заведения се обърнаха с молба към областния управител на Област Сливен да съдейства пред ръководството на Община Котел да поеме част от финансовите разходи на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф.д-р В.Цончев”, ЕООД. Бяха обсъдени редица мерки за оптимизиране на разходите.

За решаване на неотложните проблеми на двете болници, областният управител на Област Сливен ще проведена 13.10.2011 година среща с ръководството на Община Котел и общинските съветници за да се намерят точните решения на поставените проблеми, в интерес на гражданите на общината.