Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прессъобщение

31 октомври 2007 11:38, Administrator (Sliven.NET)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 16 години, брой четения: 1703

Село Гавраилово остана без вода в деня за размисъл 27 октомври. Трафопост на помпена станция на „В и К”-Сливен в неговото землище беше разбит през нощта от неизвестен злосторник, с цел да се открадне оборудването в сградата. Със специално техническо средство, крадецът е отворил вратата и съборил трансформатора, маслото от който е изтекло на земята. Вследствие на причинената авария, помпите на станцията са спрели работа, водоемът е бил източен и прекратен - достъпът на вода до потребителите.

Кражбата е разкрита от водомайстора на селото, който подава сигнал за инцидента до полицията, кмеството и В и К-дружеството в Сливен. Блгагорадение на бързите действия на дежурните екипи на „В и К” и поставянето на нов трансформатор на мястото на разбития, водоподаването в с. Гавраилово беше възстановено още същия ден.

За разследването на случая, в РПУ-Сливен е образувано дознание. Взети са отпечатъци от мястото на произшествието. Полицията издирва извършителя на престъплението. По неизвестни причини или моментна уплаха, той не е успял да открадне медните жици на трансформатора. С разбиването на съоръжението обаче е нанесъл значителни щети на водоснабдителното дружество.

„В и К”-Сливен отново се обръща с молба към гражданите и жителите на населените места да сигнализират навреме за всички забелязани от тях аварии и произшествия по водопреносната система. Дежурните диспечъри на дружеството са на тяхно разположение по всяко време на денонощието на телефон 044/ 66-20-49.