Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прессъобщение

31 октомври 2007 11:38, Administrator (Sliven.NET)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 16 години, брой четения: 1582

Село Гавраилово остана без вода в деня за размисъл 27 октомври. Трафопост на помпена станция на „В и К”-Сливен в неговото землище беше разбит през нощта от неизвестен злосторник, с цел да се открадне оборудването в сградата. Със специално техническо средство, крадецът е отворил вратата и съборил трансформатора, маслото от който е изтекло на земята. Вследствие на причинената авария, помпите на станцията са спрели работа, водоемът е бил източен и прекратен - достъпът на вода до потребителите.

Кражбата е разкрита от водомайстора на селото, който подава сигнал за инцидента до полицията, кмеството и В и К-дружеството в Сливен. Блгагорадение на бързите действия на дежурните екипи на „В и К” и поставянето на нов трансформатор на мястото на разбития, водоподаването в с. Гавраилово беше възстановено още същия ден.

За разследването на случая, в РПУ-Сливен е образувано дознание. Взети са отпечатъци от мястото на произшествието. Полицията издирва извършителя на престъплението. По неизвестни причини или моментна уплаха, той не е успял да открадне медните жици на трансформатора. С разбиването на съоръжението обаче е нанесъл значителни щети на водоснабдителното дружество.

„В и К”-Сливен отново се обръща с молба към гражданите и жителите на населените места да сигнализират навреме за всички забелязани от тях аварии и произшествия по водопреносната система. Дежурните диспечъри на дружеството са на тяхно разположение по всяко време на денонощието на телефон 044/ 66-20-49.