Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прессъобщение

07 ноември 2007 16:34, Administrator (Sliven.NET)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 16 години, брой четения: 1483

Предложението на „В и К”-Сливен за увеличаване на цената на водата с 6 стотинки ще разгледа на заседанието си на 9 ноември 2007 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Ако промяната бъде утвърдена, потребителите в Сливен, които в момента плащат 1, 57 лв. с ДДС, от началото на следващата 2008 година ще плащат за вода 1, 63 лв. Сумата е за доставка на вода и отвеждане на отпадните води, и пречистване.

Предложението на „В и К” - Сливен е цената на смесеното водоснабдяване /помпажно и гравитачно/ от 1, 02 лв. да стане 1,06 лв. без ДДС, а цената за пречистване да се промени от 0,22 на 0,23 лв. Увеличенито е с 5 ст. без ДДС.

От проекторешението, публикувано в сайта на Държавната комисия на енергийно и водно регулиране, става ясно, че комисията одобрява предложението, след съответните проверки по него. Предложението на „В и К”-Сливен е утвърдено от главната дирекция „Водоснабдяване и канализация”, дирекцията по икономически анализи и правната дирекция на комисията.

Предложенията на 18 водоснабдителни дружества в страната за увеличаване на цената на водата ще разгледа Държавната комисия на 9 ноември. Всички те са свързани с промяната в цената на електроенергията от 1 юли 2007 година, тъй като тя е основен ценообразуващ елемент в доставката на питейна вода. Анализите сочат, че в Сливен цената на електроенергията влияе на цената на водата с повече от 20 процента.

Когато се прави сравнение на цената на водата в различните градове, е редно да се отчита начинът на добиване на водата, както и видът и броят на услугите, извършвани от водоснабдителните дружества.