Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прессъобщение

09 ноември 2007 16:31, Administrator (Sliven.NET)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 16 години, брой четения: 1521

На заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране днес бяха разгледани предложенията на 18 „В и К”-дружества в страната за повишаване цената на водата. След заседанието се състоя обществено обсъждане на предложенията, в което участваха представители на синдикатите, съюза на работодателите, сдружения на потребителите и медиите. Предложението на „В и К”-Сливен за промяна на цената на водата не беше оспорено. Ако промяната бъде утвърдена, потребителите в Сливен, които в момента плащат 1, 57 лв. с ДДС, от началото на следващата 2008 година ще плащат за вода 1, 63 лв с ДДС. Сумата е за доставка на вода, отвеждане на отпадните води и пречистване.

Решението на държавната комисия по предложенията на водните оператори в страната ще бъде взето след две седмици, когато изтече 14-дневният срок за обжалване.

Предложенията на водоснабдителните дружества за увеличаване на цената на водата са свързани с промяната в цената на електроенергията от 1 юли 2007 година. В Сливен цената на електроенергията влияе на цената на водата с над 20 процента.